Kopūstų blyneliai

Kopūstų blyneliai

Šiandien pietums gaminau čenakus ir liko nemažai kopūsto. Sukau galvą ką čia iš jo įdomesnio, dar neragauto pagaminti. Interneto platybės parodė man puikią blynelių idėją. Paraitojau rankoves ir kibau į darbus, o šis patiekalas išties labai lengvai ir greitai pagaminamas. Manau, lėkštėse puikuosis dar ne kartą. 🙂 Originaliame recepte šis patiekalas pavadintas kopūstų paplotėliais, bet man vistiek nesiverčia juos taip pavadinti, man blyneliai ir taškas. 😀 

~20 blynelių reikės:

  • 700 g baltagūžio kopūsto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 svogūno;
  • 3-4 v.š. miltų;
  • prieskonių ( druska, pipiras, persiladas…)

Eiga:

Kopūstą perpjauname į 4 dalis, išpjauname kotą. Į verdantį pasūdytą vandenį dedame kopūstą, išverdame. Išvirus kopūstą paliekame pravėsti. Atvėsusį kopūstą smulkiai supjaustome, svogūną blenderiuojame iki drožlių ir viską gerai išmaišome,įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, miltus, išmaišome. Kepame aliejuje, įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paskrus. Iškepusius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, skanaus! Valgiau su grietinės padažu. Grietinė, česnakas, sriubų ir padažų prieskoniai,krapai.

Šaltinis: http://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/2014/09/kopustu-paploteliai.html

Comments

comments



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.