Blynai su obuoliais ir cinamonu

Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai! Pasisekė man, kad tokį gėrį galiu sau leisti ir pirmadienį! O blynai išties skanūs, minkšti ir kvapnūs. Gaminau vakar, gaminu ir šiandien!

Reikės:

  • 250 ml miltų;
  • 250 ml kefyro;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 obuolių;
  • 1,5 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 2 v.š.aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. sodos.

Eiga. Į dubenį suberiame miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Kitame inde suplakame kiaušinius su cukrumi, supilame kefyrą, aliejų, lengvai išmaišome. Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir maišome, kol nebesimato miltų. Tešlos nereikia maišyti iki vientisumo, ji turi būti tiršta ir su gumulėliais. Galiausiai įmaišome nuluptus ir burokine tarką sutarkuotus obuolius. Tešlą paliekame 30 minčių pailsėti, laikui praėjus jos nepermaišome, o iškart kepame. Kepame aliejumi pateptoje keptuvėje, kai ima  rodytis skylutės-apverčiame.

Comments

comments



2 thoughts on “Blynai su obuoliais ir cinamonu”

    • Gera skaityti, kad blynai patiko! O aš žinokit kažkaip stebuklingai susimaišiau, tiksliau, blynų prašytojai mane namuose „apgavo“,tad užgavėnes pradėjom minėti jau nuo vakar…:D Tik šiandien kažkaip žiūriu, kad gi joms per anksti…:D

Komentuoti: Aurelija Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.