Brokolių salotos

Brokolių salotos

Šios brokolių salotos buvo man džiugi naujiena. Tokia džiugi ir skani, kad jau planuoju rytojaus apsipirkimą, o sąrašo pradžioje karaliauja brokolis, nes gi buvo per mažai ir norisi dar! Prieš gaminimą buvau prieštaringai nusiteikusi ir kone galėjau garantuoti, kad man jos nelabai patiks. Kažkaip niekada neragavau salotų ar mišrainių, kuriose būtų brokolis. Dažniausiai juos rinkdavausi garnyrui.

Skonis išties nustebino, netgi ganėtinai maloniai. Brokolis ir džiovintos spanguolės tikrai puikiai dera, o ir kepintos saulėgrąžos priduoda puikaus skonio. Tik vienintelę klaidą padariau, kad padauginau kajano pipirų…nes šiek tiek užgožė spanguolių ir saulėgražų skonius. Tad siūlau jo dėti labai mažai arba pasirinkti kitus prieskonius, o galbūt jų nedėti visai, nors man kažkokio cinkelio pritrūko, bet pridėjus kajano pipirų to cinkelio buvo jau perdaug… Šiaip paragavus prieskonių kaip ir nereikia, nebent šiek tiek druskos!

Reikės:

  • ~400 g brokolio;
  • 60 g džiovintų spanguolių;
  • 60 g saulėgrąžų;
  • 1 raudono svogūno;
  • pagal skonį prieskonių;
  • majonezo.

Eiga.

  1. Brokolius nuplikome karštu virintu vandeniu, vandenyje paliekame~10 minučių. Tą patį padarome ir su džiovintomis spanguolėmis. Saulėgrąžas pakepiname sausoje keptuvėje.
  2. Supjaustome svogūną, brokolius. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir išmaišome. Ragaujame ir skanaujame!

Prieskonių kaip ir nereikia, nebent šiek tiek druskos.

Comments

comments



4 thoughts on “Brokolių salotos”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.