Šios brokolių salotos buvo man džiugi naujiena. Tokia džiugi ir skani, kad jau planuoju rytojaus apsipirkimą, o sąrašo pradžioje karaliauja brokolis, nes gi buvo per mažai ir norisi dar! Prieš gaminimą buvau prieštaringai nusiteikusi ir kone galėjau garantuoti, kad man jos nelabai patiks. Kažkaip niekada neragavau salotų ar mišrainių, kuriose būtų brokolis. Dažniausiai juos rinkdavausi garnyrui.
Skonis išties nustebino, netgi ganėtinai maloniai. Brokolis ir džiovintos spanguolės tikrai puikiai dera, o ir kepintos saulėgrąžos priduoda puikaus skonio.
R E K O M E N D A C I J A
Labai LABAI skanu įpjaustyti rūkytos vištienos ketvirčių.
Reikės:
- ~400 g brokolio;
- 60 g džiovintų spanguolių;
- 60 g saulėgrąžų;
- 1 raudono svogūno;
- pagal skonį prieskonių;
- majonezo.
Eiga:
- Brokolius nuplikome karštu virintu vandeniu, vandenyje paliekame~5 minutes. Tą patį padarome ir su džiovintomis spanguolėmis. Saulėgrąžas pakepiname sausoje keptuvėje.
- Supjaustome svogūną, brokolius. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir išmaišome. Ragaujame ir skanaujame!
Prieskonių kaip ir nereikia, nebent šiek tiek druskos.
O kur pirkai spanguoles? Kur ju ieskot, kokiame skyriuje?
Jų ieškokite riešutų, džiovintų vaisių skyriuje. Būna pirkti sveriamų arba jau supakuotų 🙂
o jei man astroka svogunai, a juos galima pakepinti?
Čia jau pagal skonį, bet manau, kad nekepti būtų skaniau. Arba galite jų nedėti, ar kažkuo kitu pakeisti 🙂