Grikių kotletai

Grikių kotletai

Pastebėjau.kad labai dažnai valgau grikių košę,matyt, studentiškas gyvenimas turi tam įtakos:D . O su dažnumu ateina ir nuobodulys, kuris verčia kažką keisti, kažkaip kitaip pagaminti. Grikių kotletai jau yra senas svečias mano virtuvėje, kuriam kaskart galima suteikti naujus skonius. Tiek įmaišant vis skirtingas daržoves, bet kol kas skaniausi lieka maišyti su vištienos krūtinėle. Na, bet šiandienos įrašas skirtas tradiciniams, paprastiems grikių kotletukasms! 

Reikės:

  • 1 st. grikių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 4-5 v.š. miltų ( naudojau grikių miltus);
  • 2 kiaušinių;
  • 3 saujų smulkintų špinatų;
  • prieskonių pagal skonį.

Eiga:

       Kol grikiai verda, smulkiai supjaustome svogūną, burokine tarka sutarkuojame morką ir patroškiname, kol daržovės sumkinktės. Daržoves sudedame į išvirtus grikius, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, priekonius bei špinatus, viską gerai išmaišome. Kotletukus formuojame šlapiomis rankomis, kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, skanaus! Taip pat, galima kepti ir orkaitėje .

Comments

comments



5 thoughts on “Grikių kotletai”

Komentuoti: vaiva Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.