Tešlai reikės:
- 400 g miltų;
- 7 šaukštų šalto vandens;
- 2 kiaušinių trynių (baltymus pasilikite aptepimui);
- 200 g kambaro temperatūros sviesto;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- ~250 g pievagrybių;
- 1 svogūno;
- 2-3 v.š. sojų padažo ;
- 1 v.š.pomidorų padažo;
- prieskonių.
Eiga. Miltus persijojame, sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis ištriname miltus ir sviestą. Beriame druskos, įmušame kiaušinių trynius ir supilame vandenį. Užminkome tešlą. Suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą. Įdaras. Pievagrybius ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Suberiame prieskonius, dedame sojų ir pomidorų padažus, išmaišome. Plonai iškočiojame tešlą, stiklinės pagalba suformuojame apskritimus, ant vieno dedame įdarą, o kitu apdegiame ir naudodami šakutę užspaudžiame kraštus. Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio baltymu, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių!
Vakar gaminau siuos pyragaicius, gavosi nuostabus, negalejau nustoti kirsti juos. Tikrai gaminsiu juos dar ne karta. Aciu uz recepta 🙂
Su tokiais kepiniais visada būna taip: ilgiau gaminti, nei kad suvalgai! Bet gi verta! 🙂