Pyragėliai su pievagrybiais

Pyragėliai su pievagrybiais

Tešlai reikės:

  • 400 g miltų;
  • 7 šaukštų šalto vandens;
  • 2 kiaušinių trynių (baltymus pasilikite aptepimui);
  • 200 g kambaro temperatūros sviesto;
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui:

  • ~250 g pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 v.š. sojų padažo ;
  • 1 v.š.pomidorų padažo;
  • prieskonių.

Eiga. Miltus persijojame, sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis ištriname miltus ir sviestą. Beriame druskos, įmušame kiaušinių trynius ir supilame vandenį. Užminkome tešlą. Suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą. Įdaras. Pievagrybius ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Suberiame prieskonius, dedame sojų ir pomidorų padažus, išmaišome. Plonai iškočiojame tešlą, stiklinės pagalba suformuojame apskritimus, ant vieno dedame įdarą, o kitu apdegiame ir naudodami šakutę užspaudžiame kraštus. Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio baltymu, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių!

šaltinis

Comments

comments



2 thoughts on “Pyragėliai su pievagrybiais”

  • Vakar gaminau siuos pyragaicius, gavosi nuostabus, negalejau nustoti kirsti juos. Tikrai gaminsiu juos dar ne karta. Aciu uz recepta 🙂

    • Su tokiais kepiniais visada būna taip: ilgiau gaminti, nei kad suvalgai! Bet gi verta! 🙂

Komentuoti: Inga Yoney Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.